A 2015-ös húsvéti kézműves pályázatra érkezett: gyurma és papírdíszek

A PITVAROSI ÓVODA NAGYCSOPORTOS GYEREKEI az alábbi felsorolt alkotásokat készítették, a következő alapanyagok, technikák felhasználásával:

  • Színes gyurmából nyuszit, nyuszi tojást, kosarakat alkottak (gyurmáztak). pitvarosi
  • Előrajzolt nyuszit ollóval kivágott egy kislány, majd arcot rajzolt, testét kiszínezte és egy papírgurigát zöld krepp papírral bevont, majd ráragasztotta a nyuszit.
  • Ajtókopogtató készült a következő módon: piros kartonpapírból tojásformát vágtak ki a gyerekek, majd szintén kivágott színes papírtojásokkal, pillangókkal, (melyeket kivágó formákkal előre elkészítettünk) ragasztás technikával kidíszítettek.
  • Barna színű origami papírból nyuszit hajtogatott egy kislány, arcát filctollal készítette el.
  • Csomagolópapírral és fehér kartonra megrajzolt nagyméretű tojásformákra népművészeti motívumokat festettek temperával kooperatív módon.
  • Mozgatható nyuszit készítettek. Az előre kinyomtatott nyuszi részeit kiszínezték, majd kivágták- a testrészeit is-, ezután miltonkapocs segítségével állították össze. Így máris mozgatni lehetett a nyuszi kezeit és lábait.
  • A közösen kiöntött gipsz tojásformákat – száradás után – akril festékkel díszítették.
  • pitvarosi3Húsvéti üdvözlőlap készítése: kétoldali kartonból 2 darab nagyobb tojásformát vágtak ki, ebből az egyiket cikk-cakk ollóval keresztbe kettévágták. Ezután színes papírból egy csibeformát is kivágtak. Az egész tojásra ráillesztették ragasztó segítségével a másik tojás felét és a csibeformát, majd miltonkapocs segítségével a másik fél tojást is rögzítették. Így oldal irányba nyithatóvá vált a tojás, amiből ilyenkor kilátszik a csibe. A csukott állapotú tojás elejét színes papírból kiszúrt formákkal díszítették (tulipán és virágforma) ragasztással.

Pitvarosi Óvoda

nagy csoport

felkészítő pedagógus: Török Jánosné

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s