Quilling 1.

felA quilling technika igen népszerűvé vált, és hogy, minek köszöni elterjedtségét? Valószínűnek tartom, hogy egyszerűsége miatt, hiszen csak különböző méretű, színű papírcsíkok tekergetéséből áll, és nem kell semmi egyéb hozzá, mint egy sodróka, kis papírragasztó és türelem. Azonban ha úgy tűnik, hogy türelmünk fogytán, akkor sem szabad feladni, mert a végeredmény garantáltan kárpótol mindenért! És ami a legjobb az egészben, hogy bármely korosztálynak ajánlott, hiszen kicsi és nagy egyformán szép munkákat készíthet ezzel a technikával.

PKPQU001Hozzávalók:

Vásárolja meg a http://www.printker.hu/-n! Csak kattintson a termék nevére!

Kezdjük el a Quilling együtthaladót!

Azért mondanám együtthaladónak, mert a következő leírásban a quilling-ezés alapjait ismertetem, illetve arra bíztatok mindenkit, hogy első lépésben csak tekergessen és formázzon. Aztán remélhetően sor kerül a kiegészítők, állatkák, virágok és egyéb izgalmas alakok, képek, díszek alkotására is.

Először vegyük kézbe a sodrókát, majd egy papírcsíkot illesszünk be a sodróka bevágásába, és kezdjük el tekergetni. Vigyázzunk arra, hogy tekergetés közben ne engedjük el a papírcsíkot, mert akkor azon nyomban letekeredik a sodrókáról, és kezdhetjük elölről a tekergetést.

quilling-step-by-step

(a kép forrása: http://szinesotletek.blog.hu/2012/11/15/quilling_948)

Ha feltekertük a papírcsíkot, óvatosan vegyük le a sodrókáról, figyelve arra, hogy most se hagyjuk kilazulni a tekerést. Ha már a kezünkben tartjuk a hengert, óvatosan elkezdhetjük kiengedni, és közben tetszés szerint formálhatjuk. A formálás nagyon egyszerű: miközben az egyik kezünkben tartjuk, a másik hüvelyk és a mutatóujjunkkal finoman megnyomkodjuk a kitekeredő papírhengerünket, és így könnyen alakíthatunk ki csepp-, négyzet-, háromszög stb. formákat. Ha azt akarjuk, hogy a formánk zárt legyen, akkor a formázás után, papírragasztóval ragasszuk le a papírcsík végét.

QuillingBasicShapes

(a kép forrása: http://www.auntannie.com/DecorativeCrafts/Quilling/)

2015-04-17 11.43Az elkészült tekercskét ragasszuk egy lapra. A ragasztóval bekenhetjük az alap papírunkat, illetve a tekercskét is, mindenféleképpen megragad. Ha az alkotásunk terebélyesedik érdemes a hengerecskéket egymáshoz is ragasztgatni.

2015-03-10 16.38Így készült el az első nonfiguratív quilling alkotásom, illetve egy nagyon ügyes kislány nyuszis képeslapja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s