Scrapbook borító

A scrapbook magyar jelentése fotóalbum, emlékkönyv. A scrapbook-technika alapja, hogy anyagot biztosítson ahhoz, hogy kedved, hangulatod, szín és ízlésvilágod szerint rendezd az emlékeidet. Ehhez már kapható többféle kézzel gyártott kreatív papír és egyéb kiegészítők. Azonban a scrapbook-anyagokkal/kreatív papírokkal is meg kell ismerkedni, így én sem a fényképalbum készítésével kezdtem. Az angol kifejezés használatát pedig, azért tartom célszerűbbnek, hatékonyabbnak mert a scrapbook kulcsszóval keresve nem csak fényképalbum és emlékkönyv megvalósításokra, hanem üdvözlőlapok, képkeretek, gratulációs kártyák és egyéb nagyszerű ötletekre bukkantam. Következzen egy saját megvalósítás.

scrap

Hozzávalók:

Vásárolja meg a http://www.printker.hu/-n! Csak kattintson a termék nevére!

Mérjük meg a határidőnaplónkat, könyvünket, füzetünket,vagyis azt a tárgyunkat, amit be szeretnénk borítani. Majd a kézzel gyártott papírok közül válasszunk egyet, amely alapjául fog szolgálni a színkompozíciónknak. Az alappapír szinte másfélszer kell beborítsa a tárgyunkat, a tűrések pedig egyharmad-kétharmad arányban legyenek. A kisebb a bal “szárny” legyen, mert ezt fogjuk tovább toldani.

2015-05-14 12.32Vágjuk ki a köröket, majd próbáljunk felállítani egy sormintát. A körök egyformák legyenek, így ha körzőt használunk, vigyázzunk arra, hogy a körző ne állítódjon el. Én körsablont használtam, a legnagyobb kört, a negyvenes méretet választva alapul.

2015-05-14 12.29A továbbiakban a lap belsején, fonákján fogunk dolgozni. A széltől mérjünk le egy centit, majd ragasztózzuk be és rögzítsük a köröket. Ha elkészültünk, erősítsük meg a rögzítést egy egy centis papírszalaggal.

2015-05-14 12.39Mérjük ki ismét az egy centimétert, majd ragasszuk fel a következő sort. Ne felejtsük a rögzítő szalagot.

2015-05-14 12.41 A folyamat végén, vágjuk le a keretből kilógó elemeket, majd utolsó lépésként ragasszuk fel a mágnesszalagot a megfelelő két oldalra, úgy hogy, mindkét szárnyt behajtva a mágnesek fedjék egymást.

scrap2Készen is van a rendhagyó borítónk, mely inkább arra való, hogy a határidőnaplóba gyömöszölt névjegykártyák, papírocskák, és egyéb járulékos dolgok, ne hulljanak ki a lapok közül.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s