Cicás ebook-tartó

Az következő ötlet elrugaszkodik a papír alapú olvasástól, inkább megmutatja, hogy hogyan készíthetünk ebook-tartót filclapból.

cicaHozzávalók:

Vásárolja meg a http://www.printker.hu/-n! Csak kattintson a termék nevére!

A cicás ebook-tartó nagymértékben hasonlít az elektromos kütyütartó elkészítéséhez (lásd: 2015. februári bejegyzés). Apró eltérés, hogy ezúttal két különálló darabot varrtam varrtam össze, így elegendő volt egy darab A/4-es fekete filclap.

Első lépésben díszítsük ki az előlapot. A sablon alapján vágjuk ki a cicát. Az öntapadó filclap előnye, hogy ceruzával is rajzolhatunk a hordozóanyag hátlapjára. Távolítsuk el a hordozóanyagot, majd ragasszuk fel a cica elemeit.

Scan0052

Következhetnek a díszítő öltések, a szemek, azaz az apró gyöngyök felvarrása, és ne felejtkezzünk meg a gombról sem.

Az összevarrás módszere változatlan: a fonákján összefércelni, megerősíteni a varrást (“oda-vissza” fércelő öltések), majd kifordítani. Jöhetnek a farkasfog öltések (a farkasfog öltéstechnikához tartozó képeket lásd a Virágkitűzők filcből című, 2015. februári bejegyzésben).

cica2Az újdonság a fül a felvarrása, azonban ebben sincs semmi ördöngösség. A már összevarrt tartó hátlapjához rögzítjük a fület, majd az “oda-vissza” fércelő öltésekkel hozzávarrjuk a hátlaphoz. A fület körbevarrtam, így nem csak rögzítő, hanem díszítő funkciója is van. A fülön vágjunk lyukat a gombnak. A gomblyukat is körbevarrhatjuk farkasfog öltésekkel, azonban nem szükségszerű, mert a filcanyag nem foszlik.

Készen is van a cicás ebook-tartó! (Bár aranyos, személyre szabott, tartós és olcsó ebook-tartót lehet ezzel a módszerrel készíteni, úgy gondolom, hogy mégsem pótolja, a gyárilag kifejlesztett ebook-tartókat. Figyelembe kell venni, hogy minden gomb, gyöngy vagy egyéb díszítés bizonyos helyzetekben, pl. erős nyomás, károsíthatja a készüléket.)

A cicás ebook-tartó ihletforrása:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s