Képkeret könnyen és egyszerűen

Ballagásra, születésnapra, vagy csak úgy… szinte minden alkalomra ideális ajándék a bekeretezett fénykép. Ugyanakkor nemcsak a megörökített pillanat lehet beszédes, hanem a képkeret is. A következő képkeretet gyerekek sokaságában készítettem egy program keretén belül. A feladatot igyekeztem minél gyorsabban teljesíteni, de volt olyan gyerek, aki belefelejtkezve a munkájába, huzamosabb ideig válogatott a dekorációk között, színezett, vágott, ragasztott, és csodálatos képkeretet készített.

Scan0045     Hozzávalók:

Vásárolja meg a http://www.printker.hu/-n! Csak kattintson a termék nevére!

Képkeretet nagyon sokféle képen lehet készíteni, a következő ötlet pedig, az egyik legegyszerűbb módját mutatja meg. A pusztán mindenféle felragasztgatásán alapuló elkészítési mód előnye, hogy könnyű sikerélményt elérni, így nemcsak a gyerekfoglalkozásokra tudom ajánlani, hanem azoknak is, akik elmondásuk szerint “nem tudnak” kézimunkázni, és nincs is türelmük, vagy idejük ilyesmikre. Szóval az elkészítési mód:

Daraboljunk fel egy kartondobozt, és vágjunk ki egy téglalapot. A téglalap mérete függ a kép méretétől is. A képen látható képkeret méretei: az alap-téglalapé: hosszúság 22 cm, szélesség 18 cm, a keret pedig 5 cm széles. Majd jöhet a mindenféle felragasztgatása, és készen is van a képkeret.

A képkeretet dekorálhatjuk kézzel gyártott kreatív papírral, és ötleteket meríthetünk scrapbook-os munkákból is. Ugyanis a képkeretkészítés lényegében emlékrendezés, így elválaszthatatlan a scrapbook-technika divatos megnevezéstől. (Ha érdekel a scrapbook-technika, nézd meg a 2015. máj. 15-ei bejegyzést, Scrapbook borító címmel.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s