Praktikák iskolakezdéshez: zsírkrétatartó

Ha egyszer az életben már meggyűlt a bajunk a kiszóródott, eltaposott, vagy akár falra kent zsírkrétával, akkor épp ideje a megelőzésnek, egy kis fortély, praktika bevetésének.

2015-09-03 15.17Hozzávalók:

Vásárolja meg a http://www.printker.hu/-n! Csak kattintson a termék nevére!

Ennek a zsírkrétatartónak nagy előnye, hogy bárhova felakaszthatjuk, ha akarjuk magasabbra, hogy a gyermek ne érje el, de ha szeretnénk, akkor a gyermek kézügyébe is tehetjük. Segíti az írószerek, rajzeszközök rendezését, és akár “tolltartóként” is használhatjuk. Ugyebár, miért ne? 🙂 A “sapka” díszítése folyamán, igyekeztem élénk, vidám színeket használni, hogy figyelemfelkeltő, a kis és nagy művészeknek inspiráló, kedvcsináló legyen. De ha már “sapkáról” beszélünk, akkor az üvegre akár arcot is rajzolhatunk.

Nos lássuk csak, hogyan készült el a zsírkrétatartó?!

Egy műanyagpalackot vágjunk ketté (a palack lehet fél literes, literes, vagy annál nagyobb is). Majd kézi lyukasztóval, nagyjából egyforma távolságra, lyuggassuk ki a palack száját.

2015-09-02 18.45

Az A/4-es filclapot vágjuk méretre. Az egyik oldalon egyszerű öltésekkel varrjunk le egy visszahajtást, ugyanis ide kell majd befűzzük a zsineget. A másik oldalát pedig rögzítsük a műanyag palackhoz. A rögzítés ez esetben odavarrást fog jelenteni (a műanyag tűvel történő átlyukasztásával nem érdemes foglalkozni, használjuk a kézi lyukasztót). Ha nem bízunk az öltéseinkben, még mindig segítségünkre lehet a folyékony mindent ragasztó.

oltes

Következzenek a díszítő öltések (a díszítő öltés száröltés, részletesebb bemutatását lásd a 2015. február 2-ai Elektromos kütyütartó című bejegyzésben) , és a filckörök megrajzolása, kivágása, majd felragasztása (ha öntapadó filclapokból vágjuk ki a köröket, akkor csak a hordozó anyagot kell eltávolítani, és már ragaszthatjuk is a felületre a díszeket). Utolsó mozzanatként fűzzük be a zsineget a visszahajtásba. Ebben segítségünk lehet egy biztosítótű. A fonal egyik végét csomózzuk egy biztosítótűhöz, majd tűstől fűzzük be a lyukon, a visszahajtásba, a végén szedjük le a biztosítótűt. Húzzuk meg a zsineg két végét, ráncoljuk össze az anyagot, a befűzött zsineg végére kössünk csomót, majd akasszuk fel a zsírkrétatartót.

2015-09-03 15.19

További ötletek újrahasznosításra:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s