Őszi koszorú gesztenyével

A vadgesztenye nemcsak a gyermekek számára lehet érdekes és izgalmas. Készítsünk dekorációt az ősz jegyében felhasználva a begyűjtött gesztenyéket.

2015-10-04 23.28Hozzávalók:

Vásárolja meg a http://www.printker.hu/-n! Csak kattintson a termék nevére!

Dekor drótból hajlítsunk egy kb. 13 cm átmérőjű körformát. A drót vastagságához mérten, illetve a körformának megfelelően tekerjünk le plusz egy-két réteget. A letekert, formázott drótszálakat rögzítsük (a drót végével körkörösen tekerjük át a szálakat.) Ez lenne a koszorúalapunk alapja. 🙂

Vékony kenderzsineggel tekerjük körbe a drótvázat, majd ugyanezzel a zsineggel rögzítsük a vastag szálat is. A legvégén pedig, a vastag kenderzsineggel is tekerjük át az alakuló koszorúnkat. A vastag kézműves zsinegből használjunk több színt is. A zsinegvégeket apró csomókkal dolgozzuk el.

2015-10-04 21.43

(Átmeneti munkafázis: az alsó részen az látható, hogy hogyan rögzítettem a vastagabb kézműveszsineget a már előzetesen zsineggel körbetekert drótvázhoz.)

2015-10-04 21.42

(Félkész koszorú)

2015-10-04 21.54

(Befejezett, kétszínű koszorú)

Ha elkészültünk a koszorúalapunkkal jöhet a díszítés. Előre szólok, hogy igazából nem törődtem a díszek összeférhetőségével (pl. a papírlevelek mintázata véletlenségből sem talál a vadgesztenyéhez, és a kiszárított barackmagvak sem feltétlenül őszi koszorúhoz illőek, azonban a magvak könnyűszerrel helyettesíthetőek gesztenyével), inkább a különböző anyagok (kézműves papír, zsineg, vadgesztenye, magvak) társítása ragadott meg. A színösszeállításban pedig igyekeztem egyféle őszi hangulatot teremteni.
2015-10-04 22.46

(Felhasznált “díszek”)

Azonban mindenki kedve szerint válogasson a levélminták közül, színek, papírok és legfőképp a parkokban, fás területeken fellelhető vadgesztenyék közül.

6a00d8358081ff69e201bb079e5db3970d-800wi

Az összeválogatott, elkészített “díszeket” ragasztópisztollyal (meleg ragasztóval) rögzítettem. A legvégén pedig felkerült egy natúr, vastagszálú kézműves zsinegből készült masni is.

További gesztenyés ötletek:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s