A 2015-ös karácsonyi kézműves pályázatra érkezett: Angyalkás borostyánkoszorú

IMG_5058

Angyalkás borostyán koszorú

Elkészítéséhez borostyánt, kukoricacsuhét és természetes rafiát használunk. A borostyán első kb. 50 cm-ből kört hajtunk, a többi részét körbe-körbe tekerjük a karika körül. Több szálat fonunk rá, míg szép, tömött koszorút kapunk. A csuhét beáztatjuk, 2-3 keskenyebb csíkot egymás mellé fogunk, a közepét megsodorjuk, karikát hajlítunk belőle, és megkötjük. A karikába golyóba gyűrt csuhét tömünk. A szabadon maradt végeket visszahajtjuk, körbe-körbe rásimítjuk az így kapott golyóra, majd alul megkötjük, így megkapjuk a "fejet" és a "nyakat". Egy kb. 8 cm széles csuhénak levágjuk a két végét, a vágott végeket egymás mellé fogjuk, összeráncoljuk és a nyakhoz kötjük. Egy keskenyebb csuhénak levágjuk a végeit, behajtjuk a csuhé közepére, összeráncolva összekötjük. Így egy masniszerűséget kapunk. Ezt a testre merőlegesen a nyakhoz erősítjük. Ez lesz az angyalka szárnya. Több ilyen angyalkát készítünk, és a koszorúra erősítjük. 3 szál természetes rafiával felfüggesztjük.

IMG_5044

Bátai Hunyadi János Általános Iskola, Báta

5.osztály

Felkészítő pedagógus: Takács-Nagy Zoltánné

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s