Csillámos farsangi álarc könnyen és egyszerűen

A farsangi jelmez elengedhetetlen tartozéka az álarc, azonban előfordulhat, hogy a ruha-összeállítás után épp az “arc” megformálására nem marad elég energiánk, időnk. A következő ötlet megmutatja, hogyan lehet pár perc alatt érdekes, egyedi és izgalmas álarcot készíteni.

Hozzávalók:alarc

Vásárolja meg a http://www.printker.hu/-n! Csak kattintson a termék nevére!

Az álarc elkészítése az anyaghasználat miatt válik izgalmassá és hihetetlenül egyszerűvé. Ugyanis hagyományosabb anyagokkal – mint például színes kartonokkal, ragasztóval és csillámporral – elég nehéz csillogó felületet elérni. Az öntapadó csillámos papír azonban könnyen kezelhető, és vastagsága is ideális álarcokhoz, mivel megőrzi rugalmasságát és még csak a ragasztóval sem kell bajlódjunk. Arról nem is beszélve, hogy nem lesz mindenünk csillámos.sablonok-alarchoz

Első lépésben válasszunk ki egy nekünk tetsző sablont, majd nyomtassuk ki, rajzoljuk át, vagy tervezzünk sajátot.

kreativszakkoor

A sablont rajzoljuk át kétszer: először  a rajzlapra, majd a csillámos papír hátlapjára, a fehér hordozóanyagra. Vágjuk ki a rajzokat. A szemek helyének kivágására különösen figyeljünk oda.

A csillámos papírról távolítsuk el a hordozóanyagot, majd ragasszuk a fehér papírból kivágott alapra. A két réteg közé kerül a madzag, vagyis a két oldalsó megkötő.

Úgyszintén öntapadó csillámos papírból, formalyukasztóval vágjunk ki alakzatokat és díszítsük ki az álarcot. Készen is vagyunk!

A sablonok forrásai:

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s