A 2016-os húsvéti kézműves pályázatra érkezett: Tojásfa

Tojásfa

DSCF8231
A Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola És Gyakorlóóvoda, Bölcsőde legkisebbjei, az Alma csoportos kisgyerekek nagy lelkesedéssel láttak neki a munkához. Kezdetben ráhangolódtunk a Húsvéti ünnepkörre, majd hozzáláttunk a mi kis tojásfánk elkészítéséhez.
Hungarocell tojásokkal dolgoztunk, amiket vegyes technikával díszítettünk ki. Többségüket temperával festettük meg, ecsettel, illetve ujjfestéssel. Kiscsoportos gyerekeinkhez ez állt a legközelebb, hiszen a tojások festése közben remekül szórakoztunk. A tojások között található még krepp-papírral díszített tojás is, ami nagy odafigyelést igényelt a gyerekektől. Először apró bogyókat gyűrtünk a papírból mindenféle színből, majd ragasztópisztollyal – felnőtt felügyelettel – egyesével felragasztottuk a tojásokra. Nagy érdeklődéssel várták a végeredményt, mert ez a technika teljes újdonságnak bizonyult a kicsik számára.
Mozaik tojást is készítettünk, amihez színes papírt alkalmaztunk. Felvágtuk különböző formájú mintákra a papírt és igyekeztünk többféle színt használni. A felragasztásához hobbiragasztót alkalmaztunk, ezzel könnyebben fel tudtuk ragasztani a hungarocellre a színes papírt. Igyekeztünk úgy feltenni a papírformákat, hogy fedésben legyenek, és mozaik hatást keltsenek.
A munka végeztével szalagokat tűztünk a tojásokra és barkaágakra akasztottuk fel közösen. A gyerekek azóta is csodálva nézik az Alma csoport tojásfáját.DSC0016

Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, Bölcsőde

Alma csoport

Felkészítő pedagógusok:  Rétes Petra, Mihály Zoltánné

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s