Vidám hűtőmágnesek

Helyezd vidám, sajátos környezetbe a nyár emlékeit: hűtőmágnes szuvenírjeit!

Hozzávalók:5

Vásárolja meg a http://www.printker.hu/-n! Csak kattintson a termék nevére!

Talán mindenki emlékszik még a gyerekkori gyurmázás élményére. Én, személy szerint, mindig is szerettem gyurmázni, formázni, kis állatokat gyártani. Azonban elég nagy csalódás volt, mikor a nehezen elkészített valamit össze kellett gyúrni, meg kellett semmisíteni. A kisüthető gyurmák nemcsak az élményt teszik maradandóvá, hanem az alkotást is.

Kisüthető gyurmából is többféle, fajta típus található az üzletekben. Én a FIMO márkával dolgoztam. A színválogatáskor figyeljük meg a gyurma feliratát. A soft típusú könnyebben puhítható, azonban az ujjlenyomatokat is jobban megőrzi. Az effektes csomagok pedig igazán érdekesek: keményebbek mint a soft, csillognak, mély színűek, masszív formák kialakíthatóak belőle.

6

A halacska soft típusú, a csíkok effektes.

7

Könnyen nyomdázhatunk akármit a felületre.

Tehát a kisüthető gyurmával történő munkálatok, mindig a gyurma felpuhításával kezdődik. Fontos a munkafelület megfelelő kialakítása. Például: borítsuk be az asztalt valamivel, a gyúráshoz használjunk egy műanyag tálcát, vágódeszkát, illetve szükségünk lesz egy késre is a gyurma feldarabolására, az adagok kiszabására. Ha minden előkészülettel megvagyunk, kezdődhet a gyurmázás!

Utolsó lépés: a sütés!

A kisüthető gyurmázás esetében a kisütés a legizgalmasabb mozzanat, ugyanis bármikor elrontható, túlsüthető. Sütés során a gyurma színe nem változik, ha mégis, akkor az nem jót jelent. Kísérletezni kell, és nem szabad feladni, mert ha egyszer kiderül a sütés fortélya, semmi sem szabhat határt az alkotásnak. Pár személyes tapasztalat erre vonatkozóan: a régi típusú sütő legalacsonyabb hőfokát használjuk, adott esetben a sütő ajtaját is résnyire nyitva hagyhatjuk. Internetes leírások  120 C fokot ajánlanak. Használjunk sütőpapírt. Pontos időintervallumot sajnos nem tudok javasolni, mivel az idő elég sok tényező függvénye. A gyurma “kisült”, ha: kemény, nem marad meg a körmünk nyoma sem. Azonban mindenkit csak bátorítani tudok a kisüthető gyurmázásra!

4

A már kisült és kihűlt figurák hátlapjára rögzítsünk mágnest. Ehhez melegítsük fel a ragasztót, vagyis rendeltetésszerűen használjuk a ragasztópisztolyt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s