Anyák napi ajándékdoboz

sziv-doboz3Anyák napján a legkedvesebb a gyermekek mosolya, az együtt töltött idő, egy kedves gesztus, ami lehet egy ajándék, vagy egy szép üzenet. A szívdoboz egyszerű és praktikus ajándékötlet, hiszen tehetünk bele csokoládét, ékszert, de a doboz fedelére személyre szabott üzenetet is írhatunk, rajzolhatunk, de fényképet is ragaszthatunk.

Hozzávalók:

Vásárolja meg a http://www.printker.hu/-n! Csak kattintson a termék nevére!

2015-02-11 08.41Első lépésben válasszuk ki a színben egymáshoz illő festékeket (de használhatjuk anyu kedvenc színeit is), majd készítsük el a sablont. A sablon azért szükséges, hogy festéskor letakarja azt a felületet, amelyre a későbbiekben írni, rajzolni, esetleg fényképet fogunk ragasztani.

A sablon elkészítése

A sablont elkészíthetjük rajzlapból vagy kartonból, a lényeg az, hogy olyan anyagot válasszunk, amelyik nem ázik át, nem itatódik át festékkel. Helyezzük a papírra a doboz fedelét, majd szorosan rajzoljuk körül. Az így megrajzolt szív belsejébe rajzoljunk egy kisebb szívet, vagy más formát, amit aztán vágjunk is ki.

A doboz lefestéshez a pecsételős technikát alkalmaztam, vagyis a ceruza radírját belemártottam a festékbe és pecsételős mozdulattal rányomtam a fehér dobozra. Vigyázzunk arra, hogy a radírgumin ne legyen sok festék, hiszen akkor paca keletkezik. A doboz tetejének lefestésekor, vagy mondhatnánk “lepecsételésekor” használjuk az előre elkészített sablonunkat. Ugyanakkor a radírgumi könnyen faragható, így nem csak kör pecsétformák készíthetőek hanem szív, kereszt, csillag, bármi, amihez kedved kapsz.

sziv-doboz5Bátran használhatunk több színt is, csak ne felejtsük el előtte lemosni a radírgumit, vagy használjunk több radírgumis ceruzát a kívánt színek számának megfelelően.

sziv-doboz4A fehér papírdoboz előnye továbbá, hogy nem kell alapozni sem a festéshez, sem ahhoz, hogy tudjunk ráírni. Ugyanakkor eléggé puha ahhoz, hogy egy vastagabb tűt átszúrjunk rajta, pl. a képen látható piros szalagból kötött masnit jóformán a dobozra varrtam. Tehát ugyanezen az elven akár gombokat, díszgyöngyöket is varrhatunk a dobozkánk tetejére.

Boldog anyák napját kívánok mindenkinek!

Leave a comment